• Română
  • English

Lansarea proiectului „Consiliere profesională pentru studenții în medicină și program integrat de practică în domeniul medicinei generale și dentare“

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa“, Iaşi, anunță lansarea proiectului „Consiliere profesională pentru studenții în medicină și program integrat de practică în domeniul medicinei generale și dentare“ în cadrul unui eveniment care a debutat cu o conferință de presă care a avut loc astăzi, marți, 29 aprilie, ora 12.00, în Sala Senat a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi. Deschiderea oficială va avea loc începând cu ora 18:00 la Centrul de Conferinţe PALAS, Iaşi, sălile Verdi şi Rossini.

Întrucât proiectul este dedicat studenților la medicină de la cele patru universități partenere și viitorului lor profesional, la conferință vor fi prezenți studenți, profesori de la cele patru instituții dar și cadre medicale și reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai instituţiilor producătoare de medicamente.

Proiectul „Consiliere profesională pentru studenții în medicină și program integrat de practică în domeniul medicinei generale și dentare“ se va desfășura în perioada 1 aprilie 2014 – 30 noiembrie 2015 și va fi derulat de UMF „Grigore T. Popa“, Iași, în parteneriat cu UMF „Iuliu Haţieganu“, Cluj Napoca, Universitatea Ovidius, Constanța, Asociaţia pentru Responsabilitate Socială, Iaşi, Societatea Română de Ergonomie Dentară, Bucureşti, Universitatea din Szeged, Ungaria și S.C. Bsmartest Press Group SRL, Iaşi.

Managerul Proiectului este Prof. Univ. Dr. Norina Consuela Forna.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea şi furnizarea serviciilor de consiliere în carieră şi îmbunătăţirea competenţelor în domeniul medicinei pentru 5050 de studenţi la medicină generală şi medicină dentară de la universitățile de profil din Iași, Cluj, Constanța și Szeged, Ungaria, în scopul creşterii şanselor de integrare pe piaţa muncii din România și facilitării tranziţiei de la statutul de student la cel de angajat.

“Noutatea acestui proiect constă în dezvoltarea unui sistem teach-teaching care va fi implementat prin chestionare, respectiv prin sisteme interactive multimedia și prin simulări de scenarii respectiv aplicații live. Această modalitate de învățare abordată în premieră reprezintă un training activ alternativ, provocator și antrenant care îl va forma și integra pe student mai rapid pe piața muncii”, a relatat Managerul de Proiect Prof. Univ.Dr. Norina Forna.

Un alt scop al acestui proiect este ca viitorii medici să-și îmbunătăţească competenţele în vederea comunicării cu pacientul cu dizabilităţi prin organizarea şi desfăşurarea unor seminarii, întruniri şi dezbateri cu tematica managementului abordării pacientului cu dizabilităţi.

Valoarea totală a proiectului este de 16.307.986 lei.

 

Pentru mai multe informații, e-mail: nforna2014@gmail.com

tel/fax – 0232-218.876

 

Galerie foto:

 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook
Web development by MBM Software