• Română
  • English

Universitatea Szeged, Ungaria

Universitatea Szeged din Ungaria este condusă de Dr. Gábor Szabó, rector al instituției și reprezentată, în cadrul acestui proiect, de Dr. Katalin Nagy, decanul Facultății de Medicină Dentară. Instituția de învățământ este partenerul 5 din cadrul proiectului „Consiliere profesională pentru studenții în medicină și program integrat de practică în domeniul medicinei generale și dentare“.

Universitatea din Szeged este o universitate de prestigiu în rândul instituţiilor de învăţământ superior din Ungaria. Misiunea universităţii este de a oferi educaţie de înaltă calitate la nivel de licenţă, masterat, doctorat (Ph.D), programe de nivel profesional superior şi postuniversitar de formare de specialitate.

 

Educație, cercetare și comunitate:

Misiunea şi obiectivele Universităţii din Szeged, aşa cum sunt formulate în planurile sale de dezvoltare pe termen mediu şi lung, se focalizează pe două direcţii: învăţământ şi activităţi competitive de cercetare, fundamentală şi aplicată – ambele derulate cu succes şi concretizate în rezultate recunoscute pe plan internaţional. Fiind una dintre cele mai mari organizaţii din Regiunea Câmpia Mare a Ungariei, Universitatea din Szeged are un rol activ în dezvoltarea socială, economică şi culturală a zonei de care aparţine, parte integrantă a responsabilităţii sale sociale. Prin activităţile pe care le iniţiază şi proiectele implementate, Universitatea din Szeged se bucură de recunoaşterea şi sprijinul comunităţii locale şi a publicului larg, o componentă importantă a acestor activităţi fiind reprezentată de acţiuni caritabile şi de solidaritate cu populaţia din regiune, o atenţie deosebită fiind acordată categoriilor sociale şi umane defavorizate.

 

Experiență relevantă:

Partenerul are o experienţă avansată in ceea ce privește comunicarea cu pacientul dizabilitat – urmând a avea contribuţii importante la realizarea ghidurilor de comunicare cu pacientul dizabilitat.

 

Partenerul 5 are în derulare două proiecte care contribuie la îmbunătăţirea reabilitării orale şi a educaţiei experţilor implicaţi în igiena orală şi de reabilitare:

 

1. “Rolul factorilor genetici și de mediu în dezvoltarea bolilor imun-mediate și neoplazic” (perioada de derulare: 1 ianuarie 2013- 31 decembrie 2014), proiect identificat prin TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0035; Valoare proiect: 20000000 HUF.

 

2. “Dezvoltarea și punerea în aplicare a unui nivel de educație de bază în igiena dentară din Ungaria” (perioada de derulare: 1 februarie 2012 – 31 octombrie 2013), proiect identificat prin TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-0032; Valoare proiect: 75991057 HUF.

 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook
Web development by MBM Software